Szukaj

Krem Anti-Acne z azeloglicyną oraz olejem konopnym 50ml

49.00 zł

Czas dostawy: 1-2 dni

Krem Lynia przeznaczony do pielęgnacji skóry trądzikowej zarówno na dzień jak i na noc. Idealny do stosowania pod makijaż.

Produkt ten posiada bardzo wygodne i higieniczne w użyciu opakowanie typu airless.

Produkt przebadany dermatologicznie.

Krem dzięki AZELOGLICYNIE (substancji powstała z połączenia kwasu azelinowego i glicyny) zmniejsza w wyraźny sposób ilość powstałych zmian skórnych oraz wspomaga regulowanie wydzielania sebum

WITAMINA PP (niacynamid) w produktach dla skóry trądzikowej powoduje zmniejszenie syntezy sebum w gruczołach łojowych, redukuje powstawanie zaskórników oraz zwęża ujście gruczołów łojowych.

ALOES działa oczyszczająco i łagodząco.

Azeloglicyna. Substancja aktywna, mająca postać jasno-żółtego płynu. Bezzapachowa. Rozpuszczalna w wodzie, stabilna w zakresie pH = 5.0 - 11.0. Posiada działanieantybakteryjne, antytrądzikowe i regulujące sebum - zmniejsza ilość mikroziarniaków i wewnątrzmieszkowych bakterii propionowych oraz redukuje wolne kwasy tłuszczowe w sebum skóry, nie zmniejszając zarówno jakości, jak i składu sebum lub morfologii gruczołów łojowych. Azeloglicynaużywana jest do leczenia zwiększonej pigmentacji skóry wynikającej ze wzrostu aktywności lub nadmiernego działania melanocytów. Obejmuje to malanodermę, piegi złośliwe i nadmierna pigmentację fotochemiczną. Uważana jest za za konkurencyjny i odwracalny inhibitor tyrozynazy, która jest kluczowym enzymem w elanogenezie.

Olej konopny to niezwykle wartościowy olej roślinny, który zawiera wyważony stosunek cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry.

Doskonale się rozprowadza i dosyć szybko wchłania.

Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkości i sprężystości.

Witamina B3 jest nazywana niacyną i właściwie określenie to oznacza dwa związki: kwas nikotynowy (czyli kwas 3-pirydylokarboksylowy) i amid kwasu nikotynowego. Niacyna jest znana również jako czynnik przeciwalergiczny, stąd niekiedy nazywa się ją witaminą PP.

Może być ona, w przeciwieństwie do innych witamin z grupy B, produkowana w organizmie z podstawowego aminokwasu - tryptofanu. Są to jednak niewielkie ilości i jej najważniejszym źródłem powinno być pożywienie.

Zastosowana w kosmetykach działa przeciwstarzeniowo poprzez stymulację produkcji kolagenu oraz ceramidów, co czyni ją idealnym produktem dla skóry starzejącej się i dojrzałej. Reguluje poziom nawilżenia skóry oraz zwiększa jej elastyczność. Rozjaśnia przebarwienia posłoneczne oraz zapobiega powstawaniu kolejnych.

W produktach dla skóry trądzikowej powoduje zmniejszenie syntezy sebum w gruczołach łojowych oraz redukuje powstawanie zaskórników, zwęża ujście gruczołów łojowych.

Aloes jest rośliną wspomagającą regenerację naskórka. Jego silne właściwości nawilżające wpływają na zwiększenie elastyczności i jędrności skóry, jednocześnie odbudowując jej barierę lipidową. Stymuluje fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, przywracając zdrowy oraz młody wygląd dojrzałej i zniszczonej skórze.

Posiada działanie bakteriobójcze i oczyszczające, sprzyja likwidacji stanów zapalnych. Jest idealnym środkiem do pielęgnacji skóry trądzikowej i łojotokowej.

Składniki (INCI):

Aqua, Cannabis Sativa Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Potassium Azeloyl Diglycinate, Isopropyl Palmitate, Niacynamide, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Caprylic/ Capric Triglyceride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet) Almond Oil, Sodium Acrylate/ Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Panthenol, Tocopheryl Acetate, Citrus Limon Peel Oil, Citric Acid, Polysorbate 80, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Isohexadecane, Sodium Phytate, Pantolactone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Alcohol, Citral, Limonene, Linalool

Zastosowanie:

Pielęgnacja skóry trądzikowej zarówno na dzień jak i na noc. Idealny do stosowania pod makijaż.

Przechowywanie: W temperaturze do 21 st. C Objętość: 50ml

Naturalne składniki zawarte w formulacji mogą powodować zmiany wyglądu kosmetyku (konsystencja, kolor, zapach, osad)

Produkty powiązane

Sprawdź również

Zapisz się do newslettera

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zostaw swój adres e-mail

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt