Szukaj

Skwalan z Trzciny Cukrowej Ecocert 15ml

24.00 zł

Czas dostawy: 1-2 dni

Skwalan pozyskiwany z trzciny cukrowej jest olejem, ale jego konsystencja jest “wodnista”. Ta właśnie konsystencja oraz zupełny brak zapachu sprawiają, że jest to produkt idealny dla osób, którym tłustość i zapachy tradycyjnych olei kosmetycznych przeszkadzają.

Lekki, nietłusty, błyskawicznie się wchłania. Jest doskonale tolerowany przez skórę ze względu na swoje podobieństwo do ludzkiego sebum. Łatwo wnika w skórę. Pozostawia ją gładką, elastyczną i nawilżoną. Spłyca zmarszczki, wzmacnia barierę lipidową skóry – co jest potwierdzone w badaniach klinicznych. Bardzo przyjemny w stosowaniu. Skóra po jego zastosowaniu nabiera miękkości i blasku.

Skwalan z trzciny cukrowej to produkt ekologiczny. Potwierdza to certyfikacja Ecocert.

Można go używać jako samodzielny kosmetyk. Pamiętajmy o wcześniejszym nawilżeniu twarzy. Doskonale się sprawdza jako serum wygładzające. Dzięki jego ultralekkiej konsystencji może być położony pod krem (dosłownie 1 kropla). Odpowiedni zarówno na dzień jak i na noc. Sprawdza się również jako odżywka na końcówki włosów. Wygładza, zapobiega rozdwajaniu. Wysuszone dłonie też za skwalan będą wdzięczne.

Uwaga – jest niezwykle wydajny! Na aplikację na całą twarz wystarczają 1-2 krople.

Sprawdź również

Zapisz się do newslettera

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zostaw swój adres e-mail

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt